La Ruta dels Indianos a Vilanova

La Ruta dels Indianos a Vilanova post thumbnail image

(Vilanova 9/7) La Ruta dels Indianos és una experiència única que ens permet endinsar-nos en la fascinant història dels “indianos” o “americanos”. Aquests valents individus van prendre la decisió de viatjar a les Amèriques després del Tractat de Lliure Comerç de 1778, amb l’esperança de buscar la seva fortuna i, en molts casos, van retornar a les seves ciutats d’origen.

Dins de Catalunya, el paper de Vilanova i la Geltrú en aquest fenomen va ser particularment destacat, amb un dels índexs més alts d’emigrants cap a les Amèriques. A través de la seva vinculació amb Cuba, Vilanova va ser coneguda com l‘Havana Xica, un llegat que encara es fa visible avui en dia a través dels seus carrers i edificis.
L’empresa Arc Cultural organitza unes passejades per a descobrir els llocs i edificis més destacats d’aquest bocí d’història, i a Penedesonline.cat hem parlat amb Olga Jorquera, gerent de ARC Gestió cultural qui és l’organitzadora d’aquests passejos. Aquesta és l’entrevista que l’hi em fet.

Untitled 4

 

Fes clic per escoltar l’entrevista

Si t’agrada, comparteix-la !

Fes còrrer la veu !