Festival de Dansa de Vilafranca Dansòmetre

Festival de Dansa de Vilafranca Dansòmetre post thumbnail image

El Festival de Dansa Dansòmetre de Vilafranca, un esdeveniment cultural destacat, ofereix una variada amalgama de espectacles i activitats. Durant aquesta setena edició, que coincideix amb el Dia Internacional de la Dansa el 29 d’abril, les escoles locals de dansa i professionals de renom es reuneixen per celebrar aquest art.

El festival s’iniciarà el 25 d’abril amb les actuacions al carrer de diverses escoles de dansa com l’Escola Assumpta Trens, Més Gimdans, i altres, seguides dels actes de cloenda presentats per les companyies residents de l’Espai Jove La Nau de Vilafranca: Cia. Sempre i Cia. Andròmina, que recorreran diversos punts fins a arribar a la plaça Jaume I.

Un dels punts forts d’aquesta edició és la presència del reconegut coreògraf Quim Bigas, qui impartirà una conferència interactiva el divendres 26 d’abril al teatre Cal Bolet, seguida d’un taller. A més, dissabte 27, al Teatre Cal Bolet, la companyia Las Dueñas del Balón oferirà “El Meu Monstre”, un espectacle familiar de dansa contemporània que promet emocionar els més petits.

El cap de setmana també inclou altres propostes destacables, com la ballada de sardanes a la plaça de la Sardana el diumenge 28 d’abril, i l’espectacle “Cita a cegues” al teatre Cal Bolet, protagonitzat per la ballarina Sol Picó i el músic Marco Mezquida.

El punt àlgid serà el Dia Internacional de la Dansa, el dilluns 29, amb la representació gratuïta de “ERA” a la plaça de la Vila. Aquest espectacle, guardonat amb el Premi Delfí Colomer, és fruit de la col·laboració entre l’Esbart Rocasagna i el coreògraf Quim Bigas, i ha rebut el suport del Pla d’Impuls a la Dansa d’Arrel Tradicional Catalana de la Generalitat de Catalunya.

El festival promet ser una experiència única per als amants de la dansa i la cultura, fusionant la tradició i la innovació en un escenari inigualable

Fes còrrer la veu !