Torna la CatCon, el festival literari de gèneres fantàstics en llengua catalana

Torna la CatCon, el festival literari de gèneres fantàstics en llengua catalana post thumbnail image

🚀 Els dies 1 i 2 de juny, els gèneres fantàstics en llengua catalana tornaran a ser els protagonistes en la sisena edició de la Catcon, la Convenció Catalana de Ciència-Ficció, Fantasia i Terror. L’espai de trobada serà l’Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú.

Organitzada per la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia (SCCFF), amb la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat, l’edició d’enguany presenta un programa ben divers, amb taules rodones que tractaran temes d’absoluta actualitat, com la intel·ligència artificial; o aprofundirà en autors clàssics, com en Jules Verne o Mercè Rodoreda; o descobrirà els nous talents del fantàstic en català, entre d’altres propostes.

La primera tinenta d’Alcaldia i regidora de Cultura, Teresa Llorens, ha recordat el llarg camí que han recorregut plegats la SCCFF i l’Ajuntament des de la creació de la CatCon l’any 2016, i ha explicat que “aquest és un bon espai per a la difusió de la ciència ficció en català, i també és un bon espai per trobar nous talents, un lloc per crear sinergies que facin créixer la cultura a casa nostra”.

Teresa Llorens ha destacat també la implicació de les biblioteques municipals, en especial la Cardona Torrandell, ja que “allà és on tenim el fons d’Antoni Munné-Jordà, especialitzat en ciència ficció, i que actualment disposa de més de 3.300 documents”.

La regidora de Cultura s’ha referit a l’edició d’enguany. “Avancem en aquesta col·laboració entre les dues institucions per poder fer créixer la convenció. Enguany hi haurà més hores de festival, a la vegada que ens obrim a un públic més jove”.

També s’ha referit a la col·laboració que es farà des de l’Escola Municipal d’Art i Disseny de la ciutat, encarregada de posar imatges relacionades amb la CatCon als vidres de les biblioteques.

Per la seva banda, el president de la SCCFF, Eloi Puig, ha explicat que “hem volgut apostar per créixer una miqueta. Per això, diumenge a la tarda també hi haurà actes i dissabte (tot el dia) hi haurà activitats en paral·lel a la sala petita dedicades, especialment, a un públic més juvenil. Parlem de xerrades i activitats molt eclèctiques, obertes a tothom, pensant en la ciència ficció en tot el seu àmbit. Volem abastar el màxim possible”.

La Catcon 2024 comptarà amb la participació de dos convidats d’honor: els escriptors Carme Torras i Grady Hendrix en les categories nacional i internacional, respectivament. I un dels seus punts culminants serà el lliurament dels Premis Ictineu a les millors obres de gènere fantàstic publicades l’any passat, i que serà presentat pel periodista Adam Martin.

I, entre les novetats esmentades d’aquesta sisena edició de la CatCon, destaca la programació paral·lela que es farà a la Sala 2 de l’Auditori, pensada principalment per al públic més jove, amb propostes com El feixisme i la violència a Star Wars, El camí de l’heroi en el shonen i el shojo o sessions de rol, còmic, pòdcasts en directe, etc.

El festival inclourà també presentacions de llibres i comptarà amb la presència d’estands de llibreries especialitzades on poder adquirir les darreres novetats.

Tot per debatre i poder reflexionar sobre el gènere fantàstic en llengua catalana en totes les seves modalitats i poder-lo divulgar, esdevenint punt de trobada per a tots els aficionats, lectors, escriptors, editors, llibreters, il·lustradors, traductors… 🚀📚

Fes còrrer la veu !