Dominique Gaucher, presenta Hybris & Nemesis

Dominique Gaucher, presenta Hybris & Nemesis post thumbnail image

Des del 12 d’abril, la Capella de Sant Joan a Vilafranca presenta l’exposició “Hybris & Nemesis” de l’artista Dominique Gaucher, nascut a Saint-Hyacinthe (Canadà) el 1965 i resident a Montreal. Gaucher, amb més de vint-i-cinc anys d’experiència com a pintor i escultor per a importants estudis cinematogràfics i esdeveniments a gran escala, explora en les seves pintures el concepte de l’antropocè relacionant-se amb l’obra del fotògraf Eduard Burtynsky.

“Hybris & Nemesis” presenta una sèrie de pintures de gran format que aborden el concepte de l’excés i les seves conseqüències catastròfiques, destacant tant la Hybris (l’orgull excessiu i l’arrogància) com la Nemesis (la justícia divina). L’obra de Gaucher reflecteix la ràbia de la Mare Natura enfront dels danys causats per l’ésser humà, des de desforestacions fins a esgotament de recursos.

El projecte va néixer de la voluntat de crear paisatges que vinculessin la temàtica de la catàstrofe amb tècniques noves, incorporant elements com l’accident i el caos com a resultat de forces tel·lúriques. Les pintures mostren formacions rocoses, deltes, serralades i altres fenòmens, així com restes de la producció humana com llibres d’art, publicitat i imatges de notícies, tot això reciclat i fusionat amb el paisatge natural.

L’objectiu d’aquest treball monumental és retratar la lluita de l’ésser humà davant una natura en desequilibri, buscant la seva pròpia supervivència mentre la natura intenta recuperar el seu equilibri natural.
Hybris & Nemesis es podrà visitar a la Capella de Sant Joan fins al diumenge 12 de maig, en horaris de dimecres a divendres de 17 a 20h, dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h i de 18 a 20h 

Fes còrrer la veu !