Concert d’Orgue a la Basílica de Santa Maria.

Concert d’Orgue a la Basílica de Santa Maria. post thumbnail image

(Vilafranca, 20/08)

Durant aquest proper cap de setmana, tindrà lloc una cita musical d’excepció a Vilafranca. Un concert d’orgue a la Basilica de Santa Maria.

Aquest esdeveniment, organitzat pels Amics dels Orgues de Vilafranca en col·laboració amb l’Associació Catalana de l’Orgue, esdevé part integral del 43è Cicle Els Orgues de Catalunya. Una oportunitat única que portarà l’encant de les melodies d’orgue a la majestuosa Basílica de Santa Maria. Aquesta experiència musical estarà a càrrec de la virtuosa organista i clavecinista basca, Loreto F. Imaz. Reconeguda catedràtica emèrita d’orgue del Conservatori Superior de Sant Sebastià.

Una trajectòria d’excepció defineix Loreto Fernández Imaz, amb més de quatre dècades com a organista i clavecinista. El seu llegat musical ha transcendit fronteres, abraçant enregistraments memorables i influint en nombroses generacions de músics a través de la seva càtedra al Conservatori Superior de Donosti-Sant Sebastià.

En aquest escenari emblemàtic de la Basílica de Santa Maria, Loreto F. Imaz oferirà un recital que fusiona les estils de diferents èpoques. El repertori engloba obres d’autors diversos dels segles XIX i XX, incloent els francesos Camille Saint-Saëns, Louis Vierne i Jacques Charpentier, així com els alemanys Johannes Brahms i Max Reger, a més dels noms bascos Joaquín Pildain i Jesús Guridi. Una interpretació especial del Tríptico del Buen Pastor, un monument de la música espanyola del segle XX, serà una part emotiva d’aquest concert.

.Per conèxer una mica més que ens hi trobarem hem parlat amb Jonatan Carbó Organista, i president de l’associacio amics dels Orgues de vilafranca , i aquesta és l’entrevista que l’hi em fet.

Untitled 4

 

Fes clic per escoltar l’entrevista

Si t’agrada, comparteix-la !

Fes còrrer la veu !