El Festival de Llegendes de Catalunya arriba a la seva 15a edició

🏰 El Festival de Llegendes de Catalunya arriba a la seva 15a edició amb una proposta encantadora que abraça diversitat i tradició. Del 4 al 7 de juliol, Sant Martí de Tous (Anoia) es transformarà en un mosaic vibrant de teatre, música, dansa i altres expressions artístiques. Amb més de 45 propostes repartides en diversos espais del municipi, aquest esdeveniment cultural ofereix una oportunitat única per explorar les històries i llegendes que han forjat l’imaginari col·lectiu de la regió.

Enguany, el festival s’expandeix per incloure també dues actuacions anticipades a Argençola i Bellprat, preparant el terreny per una celebració intensa i participativa. La famosa ‘Apagada de Misteri’, que aplega una seixantena de veïns en una experiència única de comunitat, promet captivar l’esperit del públic amb el seu encant local i misteri.

Amb una oferta diversa que inclou 15 concerts, espectacles de teatre per a totes les edats, presentacions de llibres i fins i tot una projecció cinematogràfica especial, el festival s’ha consolidat com un referent cultural imprescindible a Catalunya. Les actuacions es desenvoluparan en tretze espais diferents, proporcionant una immersió completa en el ric patrimoni històric i cultural del territori.

El compromís amb la innovació i el suport a la creació emergent són pilars fonamentals del festival. Sis projectes han estat seleccionats per residir creativament a la Casa del Teatre Nu, explorant noves interpretacions de les llegendes tradicionals. A més, la col·laboració amb esdeveniments com Fira Mediterrània i Càntut enriqueix l’oferta artística amb perspectives contemporànies i formats interactius.

Amb un pressupost de 120.000 euros, suportat principalment per la Generalitat i altres entitats, el festival s’enfronta al repte constant de mantenir la seva excel·lència i captivar públics diversos. A Sant Martí de Tous, cada estiu, l’art, la cultura i la història convergeixen en un esdeveniment únic que captiva i enriqueix la comunitat local i més enllà.

Per a més informació sobre el programa complet d’esdeveniments i venda d’entrades, visita el web oficial del Festival de Llegendes de Catalunya.

Fes còrrer la veu !